1 / 12
"הדרך החדשה להכין שניצל"
קנור, המותג הקולינרי המוביל מבית יוניליוור, משיק את:
"שניצל ולתנור"- תערובת פירורי לחם לאפיית שניצל בתנור.
שניצל אפוי עם "שניצל ולתנור" מכיל כ-30% פחות שמן לעומת שניצל מטוגן*.
קנור, המותג הקולינרי המוביל מבית יוניליוור, משיק את שניצל ולתנור - תערובת פירורי לחם לאפיית שניצל.
שניצל אפוי עם "שניצל ולתנור" מכיל כ-30% פחות שמן לעומת שניצל מטוגן*.
שניצל הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בישראל והאהוב ביותר בקרב ילדים.
מסקר של המותג קנור בקרב נשים בעלות משפחה בגילאי 25 ומעלה, העידו 71% מהנשים כי הילדים שלהן מעדיפים לאכול שניצל לארוחת הצהריים, 60% מהנשים העידו כי הן מכינות שניצל לפחות פעם בשבוע ו-45% מהנשים העידו כי השניצל שהן מכינות הוא מטוגן, עובדה שמטרידה אותן.
צוות קנור בישראל, בשיתוף עם שפים של המותג בחו"ל, פיתחו את שניצל ולתנור - תערובת פירורי לחם ייעודית לאפיית שניצל - פתרון מעולה לכל מי שמעדיף להימנע מפעולת הטיגון, אך עם זאת רוצה ליהנות משניצל עסיסי וטעים בציפוי אחיד.
לדברי איתי אשר, מנהל שיווק חטיבת הקולינריה ביוניליוור ישראל: "שניצל ולתנור הוא מוצר הנותן מענה לצורך אמיתי של צרכני השניצל המחפשים אלטרנטיבה לטיגונו, הן מבחינת הערכים התזונתיים והן מבחינת תהליך ההכנה. התוצר הסופי המתקבל מאפיית השניצל בפירורי הלחם הייעודיים מעניק את הפתרון האולטימטיבי לאותם צרכנים".
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. טובלים את פרוסות חזה העוף בביצה טרופה ומצפים היטב בתערובת שניצל ולתנור. יש להדק באמצעות כף היד את תערובת הציפוי לפרוסות חזה העוף על מנת להבטיח ציפוי מלא ואחיד.
מניחים את השניצלים על גבי תבנית שטוחה עם נייר אפיה, מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 15 דקות. הופכים את השניצלים וממשיכים לאפות במשך 5-10 דקות נוספות. מכבים את התנור, ממתינים 2 דקות ומגישים חם.
טיפ לגיוון: ניתן גם לצפות פטריות שמפיניון, כרובית או פילה דג (ללא עור ועצמות) ולהכין על פי הוראות ההכנה על גבי האריזה.
שניצל ולתנור הינו ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט וללא תוספת חומר משמר.
המוצר נמכר ברשתות השיווק באריזת 180 גרם ומתאים לציפוי כ-700 גרם חזה עוף (6-9 יחידות שניצל).
המוצר בכשרות בד"צ העדה החרדית
*ערכי שניצל מטוגן על פי תוכנת "צמרת", משרד הבריאות 2008, ו- USDA -National Nutrient Database for Standard Reference.
בשבוע החולף השתתפתי בסדנת בישול אוכל בריא המתאים לילדים שנערכה בדן גורמה בדרום תל אביב
בחלק הראשון של הסדנה קיבלנו הרצאה מקוצרת אבל מאד מעניינת של אנאבלה שקד
פסיכותרפיסטית-מדריכה מוסמכת בעלת תואר שני בתרפיה בהבעה ויצירה.
מייסדת בית הספר לפסיכותרפיה במכון אדלר ומרצה בכירה בו.
מטפלת פרטנית, זוגית וקבוצתית בגישת הפסיכולוגיה האינדווידואלית.
איך להיות הורים אפקטיביים
כולנו רוצים שילדינו, לכשיגדלו, יהיו בעלי ביטחון עצמי, דימוי עצמי חיובי, עצמאיים ואחראיים, מכבדים את עצמם ואת זולתם ומפיקים הנאה מחייהם. בהרצאה שקיבלנו נבחן את האפקטיביות שלנו בקידום מטרות אלה, ונלמד את המשימה הראשונה של ההורה האפקטיבי: לאפשר לילדים לפתח תחושת שייכות ותחושת ערך. אלה תחושות שכשילד גדל איתן הוא מרגיש שיש לו מקום בעולם, שהוא מסוגל להתמודד עם מה שהחיים מביאים, ושיש לו השפעה על מה שקורה לו.
בבדיקת האפקטיביות אנו בוחנים האם הפעולות שלנו מקרבות אותנו למטרה
- הבטחון העצמי לילד בעצם בונה את ההתמודדות עם מה שהחיים יביאו ההתנהגות בונה בטחון
לקיחת אחריות ע"י הילדים ,אווירה של למידה בבית.
הכנת השעורים צריכה להעשות בצורה חוויתית.
צריך לשתף את הילדים
- התנהגות הולמת בנושא תזונה בריאה
- מסקנות שהילדים מסיקים לגבי העולם.
- איפה הטעות של ההורים בדרך כלל :
בפינוק הילדים וזה בעיקר נובע ממס` סיבות :
- חסר של ההורים בילדות
- עקב המצב הבטחוני בארץ
- ע"מ לתקן זאת ככל שצתחילים מוקדם יותר יש סיכוי להטמעה טובה יותר של קוד ההתנהגות הנכון.
שילוב האוכל הבריא עם האוכל הטעים.
תחושת שייכות לילדים
תחושת חברתית
ונתינה של הילדים חזרה
שיתוף הילדים בחויות המבוגרים - נותן תחושה של שייכות.
אוכל בריא שילדים אוהבים
הרצאה של הדיאטן ומומחה לאפידימילוגיה ושף אודי ברקן
כדאי להקפיד על תזונה ים תיכונית עשירה בסיבים תזונתיים
רוב הזמן רצוי להקפיד עם ילדים על אוכל בריא
מרכיב חשוב הוא האסטטיקה של האוכל.
שיתוף הילדים בהכנת האוכל
הדרגתיות בחשיפה לאוכל חדש שהוא יותר מזין ובריא
להקפיד על פחות מלח ופחות סוכר במאכלים
לא לפחד לנסות מאכלים חדשים
להכניס חומרי טעם חזקים ותבלינים בעזרת עשבי תיבול טריים וגם יבשים ףפקליפות פרי הדר ,שום ומשפחת הבצליים.
המרקמים שילדים אוהבים הם בחוץ פריך ובפנים רך להשתדל לעבוד יותר עם אפיה ופחות עם טיגון.
ע"מ שהמרקם יהיה פריך יש למרוח את המוצר בשכבה דקה באחד מהחומרים הבאים :
מיונז ,חרדל ,טחינה ,טפנד,ביצה
ולעטוף את המוצר לאחר מכן בפירורי לם ,אגוזים ,פצפוצי אורז ,עשבי תיבול,שיבולת שועל
ולהכניס לתנור ב 200 מעלות ולסיים בגריל עליון .
סלט כרוב, גזר, ובוטנים בויניגרט שומשום, טחינה, צ`ילי והדרים
10 מנות
מצרכים
- 400 גרם כרוב אדום קצוץ ( 3 כוסות )
- 400 גרם גזר קצוץ ( 5 גזרים )
- 400 גרם כרוב לבן קצוץ ( 3 כוסות )
- 2 תפוחי עץ מגוררים
- 200 גרם בוטנים קצוצים ( 1 כוס )
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חצי כוס נענע קצוצה
- חצי כוס בזיליקום קצוץ
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות שמן שומשום
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות חומץ בן יין
- 2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
- 2 כפות רוטב קנור צ`ילי מתוק מופחת סוכר
- חצי כפית מלח
אופציות נוספות לרוטב
- כפית ג`ינג`ר מגורר
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
- מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
- חצי כפית צ`ילי יבש
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
- מערבבים את כל חומרי הסלט ללא הרוטב (הירקות חתוכים, ניתן לחתוך גם במעבד מזון או לקנות חתוך).
- 5 דקות לפני ההגשה- מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים.
פירה כרובית, קוקוס וקארי
10 מנות
מצרכים
1 ראש כרובית מחולק לפרחים
3 תפוחי אדמה- לא חובה
2 בצלים לבנים חתוכים גס
4 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית אבקת קארי
200 מ"ל חלב קוקוס
100 גרם מיונז הלמנ`ס לייט
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרובית ואת תפוחי אדמה במים רותחים עד להתרככות- כחצי שעה.
- מחממים סיר ומוסיפים שמן זית ומיד לאחריו את הבצל. מטגנים מספר דקות.
- מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון של דקה נוספת.
- מכניסים את שאר החומרים לסיר, למעט המיונז והכרובית ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את תכולת הסיר יחד עם הכרובית למעבד מזון וטוחנים לפירה חלק.
- מוסיפים את המיונז וממשיכים לטחון למרקם אחיד.
שניצלוני דג לתנור בציפוי אגוזי לוז, לימון, דבש ועשבי תיבול
20 יחידות
מצרכים:
- 1.5 ק"ג פילה דג ( דניס, לברק או כל דג ים אחר, אפשר גם סלמון ) ללא עור ועצמות
- 6 כפות מיונז הלמנ`ס לייט
- כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפיות דבש
- חצי כפית צ`ילי גרוס
- מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
- 2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
- 100 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
- פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- פורסים את הדג לרצועות.
- מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם ומעבירים לקערה.
- מערבבים את שאר החומרים למעט הדג ומעבירים לקערה.
- טובלים את רצועות הדג בשני הצדדים בתערובת המיונז ולאחר מכן מעבירים לתערובת הפירורים.
- "מדביקים" את תערובת פירורי הלחם לכיסוי מלא של רצועות הדג ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור החם ואופים 8 דקות.
- מוציאים את רצועות הדג והופכים צד.
- בינתיים מעבירים את התנור למצב של גריל עליון ומכוונים לטמפ` מקסימאלית.
- לאחר מספר דקות מחזירים את הדג לתנור ל- 2-3 דקות נוספות עד שמשחים.
- אופציה נוספת ללא גריל התנור היא להפוך את רצועות הדג ולהחזיר לתנור ב-200 מעלות ל- 5-6 דקות.
- ניתן לשמור את רצועות הדג בבלילה הרטובה במקרר עד ל- 24 שעות ואז לצפות בפירורים ולאפות לפני ההגשה.
- ניתן לגוון עם עשבי תיבול שונים, קארי, וג`ינג`ר.
שניצלוני עוף לתנור בציפוי פקאנים, תפוז, סילאן ועשבי תיבול
30 יחידות
מצרכים:
- 1.5 ק"ג חזה עוף ללא עצם מחולק ליחידות "פרפר"
- 6 כפות מיונז הלמנ`ס לייט
- כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפיות סילאן
- חצי כפית צ`ילי גרוס
- מיץ וקליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- 2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
- 100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס
- פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- פורסים כל "פרפר" חזה עוף ל-3 פרוסות.
- מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם ומעבירים לקערה.
- מערבבים את שאר החומרים למעט חזה העוף ומעבירים לקערה.
- טובלים את פרוסות חזה העוף בשני הצדדים בתערובת המיונז ולאחר מכן מעבירים לתערובת הפירורים.
- "מדביקים" את תערובת פירורי הלחם לכיסוי מלא של חזות עוף ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור החם ואופים 8-10 דקות.
- מוציאים את חזות העוף והופכים צד.
- בינתיים מעבירים את התנור למצב של גריל עליון ומכוונים לטמפ` מקסימלית.
- לאחר מספר דקות מחזירים את חזות העוף לתנור ל- 2-3 דקות נוספות עד שמשחים.
- אופציה נוספת ללא גריל התנור היא להפוך את חזות העוף ולהחזיר לתנור ב-200 מעלות ל- 5-6 דקות.
- ניתן לשמור את חזות העוף בבלילה הרטובה במקרר עד ל- 24 שעות ואז לצפות בפירורים ולאפות לפני ההגשה.
- ניתן לגוון עם עשבי תיבול שונים, קארי, וג`ינג`ר.
דלעת וקישואים פריכים בטחינה, שומשום, כמון ,נענע ולימון
30 מנות
מצרכים:
- 10 קישואים פרוסים (אפשר להחליף לחצילים)
- 1 ק"ג דלעת חתוכה לפרוסות
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 כף דבש
- חצי כוס מים
- כוס עלי נענע קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- כפית זעתר יבש
- חצי כפית כמון טחון
- קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
- פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
- 100 גרם שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית.
- מערבבים את הטחינה עם שאר החומרים למעט הירקות, פירורי הלחם והשומשום.
- מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והשומשום.
- מכניסים את פרוסות הירקות לקערת הרוטב ומערבבים היטב.
- מעבירים את הירקות לקערת פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב.
- מעבירים את הירקות לתבנית עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור החם ואופים כ-15 דקות עד שמזהיב היטב.
ירקות ברוטב בוטנים אינדונזי
12 מנות
מצרכים
ירקות
- פלפלים בצבעים שונים: 2 צהוב, 2 אדום, 2 ירוק
- 2 קולורבי
- 1 סלק
- 2 מלפפונים
- כוס עגבניות שרי
- 2 גזר
- ראש ברוקולי מפורק לפרחים
לרוטב
- 200 גרם בוטנים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל סגול קצוץ
- 3 ס"מ ג`ינג`ר קלוף וקצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
- 2 כפות רוטב קנור צ`ילי מתוק מופחת סוכר
- 1 כפית שמן שומשום
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מיץ מלימון אחד
- 1 כוס חלב קוקוס
- חצי כוס כוסברה קצוצה- לא חובה
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הברוקולי 5 דקות.
- מעבירים את הברוקולי למי קרח ומסננים.
- את שאר הירקות חתוכים לרצועות/פרוסות.
- מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל בשמן הקנולה.
- מוסיפים את הבוטנים ומטגנים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את השום והג`ינג`ר ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את שאר החומרים למעט הכוסברה ומביאים לרתיחה.
- אם רוצים, מוסיפים את הכוסברה.
- טוחנים את הרוטב- ניתן להגיש חם או קר.
- מגישים את הירקות לצד הרוטב.
טארט פירות אישי במילוי בננה תות וקרם וניל
20 יחידות
מצרכים לבצק
- 250 גרם קמח לבן
- 50 גרם קמח מלא
- 200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
מצרכים למילוי
- 500 מ"ל משקה קוקוס אלפרו
- 100 גרם סוכר פחות 3 כפות.
- 100 מ"ל חלב קוקוס
- 60 גרם קורנפלור
- 4 חלמונים
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 2 חלבונים + 3 כפות סוכר.
- בננות ותותים פרוסים
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ערבוב קצר בפולסים למעט הביצים לקבלת מרקם חולי.
- מוסיפים את הביצה ומערבלים ערבול קצר לקבלת בצק . יוצרים כדור ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים את משקה הקוקוס, הסוכר והווניל.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור וחלב הקוקוס.
- מבצעים השוואת טמפ` ומחזירים לסיר. מבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה ומכבים. מקררים היטב- אפשר במקפיא.
- מרדדים את הבצק, מעבירים לתבניות אישיות ומבצעים "אפייה עיוורת" כ- 10-15 דקות עד שהבצק זהוב. מצננים בחוץ.
- מקציפים את 2 החלבונים + 3 כפות הסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את הקרם שיצא מקירור.
- מורחים בכל תבנית מהקרם ומסדרים את הפירות והאגוזים.
עוגיות במילוי חלווה ביתית ופיסטוק
40 יחידות
מצרכים לבצק
- 250 גרם קמח לבן
- 50 גרם קמח מלא
- 200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
מצרכים למילוי
- 500 גרם תמרים בואקום ( לא מחית תמרים )
- 100 גרם פיסטוקים קצוצים
- כפית תמצית וניל- לא חובה
- חצי כפית קינמון- לא חובה
- כוס טחינה גולמית
- 8 כפות דבש
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ערבוב קצר בפולסים למעט הביצים לקבלת מרקם חולי.
- מוסיפים את הביצה ומערבלים ערבול קצר לקבלת בצק. יוצרים כדור ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- בינתיים מכינים את המילוי: מעבדים את כל החומרים למעט הפיסטוקים במעבד מזון למחית חלקה
- מוציאים ומערבבים פנימה את הפיסטוקים.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים לעובי 6 מ"מ בערך. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול מעט מן המילוי. מניחים עיגול נוסף מעל המילוי.
- מכניסים לתנור ואופים כ- 10 דקות עד שמשחים קלות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה